Translate

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Pitsiraitasukat (lisää Taikaa)

Nämä sukat menevät joululahjaksi. Eli tänä vuonna olen suht koht ajoissa asialla! Yleensä saan kuningasideoita vasta liian lähellä joulua, enkä enää ehdi toteuttaa. Onpa nyt ainakin jotakin itse tehtyä ja ainakin jollekin (äiteelle). Näihin sukkiin tein myös sädekavennukset kantapäähän ja kärkeen. Pitsiraidan ohje on otettu Novitan sukkalehdestä. Siinä raitaa käytetään ylipolven sukissa (nekin olisivat niin ihanat joskus toteuttaa). 



Lanka: Novitan Nalle Taika
Ohje: Novitan sukkalehti (mukailtu)
Puikot: 3 mm Bambut


Tähän loppuun tuikkaan vielä kuvan tytön 30-numeroisista ruttusukista. Nyt alkaa olla tuo väri lopussa :( 


Lanka: Novita Nalle Taika
Ohje: Novitan sukkalehti
Puikot: 3 mm bambut

torstai 19. syyskuuta 2013

Ruttusukat Nalle Taikasta

Tämä lanka on niin herkullisen väristä, että sitä pitää hakea vielä muutama kerä lisää ennen kuin kaupasta loppuvat. Yleensä olen ollut kova tekemään seiskaveikasta ja Nalle on jäänyt vähemmälle. Myönnettävä se on, että tästä tulee paremmin kenkiin sopivat sukat kuin siitä paksummasta veikasta. Ruttusukan ohje on Novitan sukkalehdestä, mutta varret jätin lyhyemmiksi. Ekaa kertaa kokeilin tehdä sädekavennuksia ja samalla teinkin heti kärkeen ja kantapäähän. Aion ehdottomasta käyttää varsinkin kärkeen tuota kavennusta tästä lähtien enemmänkin, mutta kantapäitten osalta käyttelen harkintaa. Silmukoitten kerääminen ei ollut niin herkkua, mutta sitten itse kutominen ei ollut tuskaa enää. Varsinkin tässä langassa kantapään sädekavennus on mielestäni sievä.




Malli: Novitan Sukkalehti
Lanka: Novita Nalle Taika
Puikot: 3 mm bambut

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Villatakki jämistä ja vähän vartavasten ostetuistakin

Ihastuin uusimman Novita-lehden Raisu-villatakin ohjeeseen. Haluaisin tehdä itselleni samanlaisen, mutta en ole ihan varma, riittävätkö matikan taitoni muuntamaan ohjeen niin isoksi... Tavoilleni uskollisena en halunnut kuitenkaan käyttää ohjeen lankavalintoja, vaan väritsydeemit piti suunnitella itse. Takki koostuu vanhemmista, mutta myös tämän syksyn seiskaveikoista.


Vähän pussuttaa tuosta selästä hoikalla tytöllä, joka on ihan vähän päälle 120-senttinen. Ohjeen tein kuitenkin 134-senttisen mukaan, ettei heti jää pieneksi. Hihansuita saa sitten kätevästi pidennettyä vaikka virkkaamalla reunaan jotain.


Tuli myös mogailtua. Vähensin ilmeisesti kaarrokkeessa silmukkoja liian reunassa ja reunoista tuli viistot... :/ Ei yhtään huvittanut ruveta purkamaan, vaan virkkasin reunaan kaitaleen ja siihen päälle kukkasia. Napeille virkkasin lenkit. Eli kolme ylintä napitetaan lenkkeihin. Pakkaa näissä mun käsitöissä usein tulla vähän tällaisia hätävarakotkauksia, mutta haittaneeko tuo paljonkaan ;)


Väreistä kuitenkin tykkään. Käyttäjäkin vissiin tai sitten fuulaa ansiokkaasti äiteetään, ettei se pahoittaisi mieltään.

Ohje: Novita syksy 2013 
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 80 cm:n pyöröpuikko, koko 3

torstai 5. syyskuuta 2013

Sukkasia

En ole ihan varma, onko tämän vuoden puolella tullut vielä kudottua sukkia, mutta kovasti jo mieli halajaisi. Hankittuna on Nalle Taika-lankoja pari kerää, joita kuolaan päästä työstämään. Tytön villatakki pitää vain tehdä ehdottomasti ensin valmiiksi. Muuten se jää keskeneräiseksi ikuisiksi ajoiksi. Tässä pari surkeista surkeinta kuvaa aiemmin kutomistani (vai neulomistani sukista). Polvipituiset valepalmikkoa ilman mitään lisäyksiä tai vähennyksiä varressa. Nilkkapituiset pitkittäisraidoituksella ja aivan ekstralämpimät, koska kaksi lankaa kulkee koko työn läpi "rinnakkain".




Molemmissa lankoina 7 veljestä.

keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Pampulahuivi

Tämä on vanhoja tekosia. Pitääpä kaivaa tuolta täyteen ympätystä hattuhyllystä käyttöön, kunhan ilmat viilenevät. Huivi on virkattu perusverkkokolmiohuivin (jestas mikä yhdyssana) ohjeella Kauhavan Kangas-Aitan huopuvalla Esito-langalla. Kevyesti huovutin koneessa ja lisäsin huovutetut pallot reunoihin. Ihana hehtokeltaasen vihreä väri. Joku tosin väitti, että termi kuuluu oikeammin ehtakeltaasen, mutta ei mene mulle läpi.


Hieman on pistelevän sorttista tuo lanka, joten sopisi ehkä parhaiten joihinkin huovutettaviin tossuihin. Mutta menee kaulassa tällaisella ei niin herkällä, kunhan totuttelee.

Mösä kukalla

Afrikankukat eivät juuri inspiroi mua tällä hetkellä, mutta kesällä virkkailin niitä innokkaasti. Viime vuoden Miamista tein tytölle kesämösän, jossa päälaella keikkuu yksi kukka.


Malli on ihan omasta päästä työn edetessä kehitelty.

Kukkakassi

Virkkasin kesällä kassin afrikankukista Pinterestin ja FB:n Jämälankaideoita-ryhmän innoittamana. Vastaavan kassin kuvan näin Pinterestissä ja siitä kehittelin tuota mallia ja muotoa. Kaikki muut palat ovat kuusikulmioita, paitsi pohjapalasta seuraava kerros. Siinä on viisikulmioita. Samalla tekaisin tuollaisen pikkupussukan kahdesta kukasta avaimia ja muuta pikkutilpehööriä varten. Tilauksesta pitäisi virkata vastaava toinenkin mustana, mutta kovin on vielä alkutekijöissään. Mulle iskee kyllä heti paineet ja alkaa tuntua homma melkein työltä, kun joku pyytää mua tekemään itselleen jotakin. Ehkä saan joskus ajalliseksi.




Koulupöytää pukkaa

Tässä jotakin, mitä en yleensä tee. Yleensä värkkäilen lankojen kanssa, mutta kun tyttäreni aloitti tänä syksynä ekaluokan, aloin etsiä sopivaa käytettyä koulupöytää FB-kirppikseltä ja Tori.fi:stä. Aluksi mielessäni oli jokin pieni ja halpa lastulevyhökötys, mutta tämän yksilön nähdessäni tuli mieleen kuva tuunatusta versiosta. Lopuksi pöytä maksoi minulle alkuperäisessä kunnossaan vain 25 €.


Pöytä on massiivimäntyä ja oli aika huonossa kunnossa. Pöydän pinnassa oli kynällä painettu pieniä kuoppia ja kaksi alinta laatikkoa olivat turvonneet ja juuttuneet kuvassa näkyvään asentoon. Projekti alkoi hiomisesta ja kuoppien kittaamisesta. Sen jälkeen tuli sudittua peräti kolme kerrosta pohjamaalia. Lopuksi vielä kaksi kerrosta itse maalia. Pöydässä on ns. rulo-ovi, jonka saa vetää tuohon eteen. Päätin olla maalamatta sitä, kun olisi kuitenkin jämähtänyt kiinni tai auki maalin kuivuttua. Laatikkoja hioin myös, että alkoivat liikkumaan. Nupit tilasin eräästä nettikaupasta. Maksoivat melkein yhtä paljon kuin itse pöytä...


Tässä valmis tuotos ja täytyy sanoa, että tykkään kovasti. Käyttäjäkin on tyytyväinen. Ainut miinus tuli siitä, kun 7-vuotias hentoinen tyttö veti laatikkoa auki, niin nuppi hajos käteen kolmeen palaan. Nyt ei oikein ole luottoa noihin muihinkaan nuppeihin. Nuppien myyjä lupasi lähettää ehjän tilalle, kun saa niitä lisää. Vielä odotellaan kahden viikon jälkeen nuppia saapuvaksi.