Translate

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Villatakki jämistä ja vähän vartavasten ostetuistakin

Ihastuin uusimman Novita-lehden Raisu-villatakin ohjeeseen. Haluaisin tehdä itselleni samanlaisen, mutta en ole ihan varma, riittävätkö matikan taitoni muuntamaan ohjeen niin isoksi... Tavoilleni uskollisena en halunnut kuitenkaan käyttää ohjeen lankavalintoja, vaan väritsydeemit piti suunnitella itse. Takki koostuu vanhemmista, mutta myös tämän syksyn seiskaveikoista.


Vähän pussuttaa tuosta selästä hoikalla tytöllä, joka on ihan vähän päälle 120-senttinen. Ohjeen tein kuitenkin 134-senttisen mukaan, ettei heti jää pieneksi. Hihansuita saa sitten kätevästi pidennettyä vaikka virkkaamalla reunaan jotain.


Tuli myös mogailtua. Vähensin ilmeisesti kaarrokkeessa silmukkoja liian reunassa ja reunoista tuli viistot... :/ Ei yhtään huvittanut ruveta purkamaan, vaan virkkasin reunaan kaitaleen ja siihen päälle kukkasia. Napeille virkkasin lenkit. Eli kolme ylintä napitetaan lenkkeihin. Pakkaa näissä mun käsitöissä usein tulla vähän tällaisia hätävarakotkauksia, mutta haittaneeko tuo paljonkaan ;)


Väreistä kuitenkin tykkään. Käyttäjäkin vissiin tai sitten fuulaa ansiokkaasti äiteetään, ettei se pahoittaisi mieltään.

Ohje: Novita syksy 2013 
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 80 cm:n pyöröpuikko, koko 3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti